Kummittelu

Tapaukset tai tapahtumat, jotka ovat yliluonnollisia, ja joihin liittyy yliluonnollista voimaa henkilön, paikan, eläinten tai asioiden muodossa, kuuluvat paranormaaleihin tapahtumiin. Näitä paranormaaleja tapahtumia on vaikea selittää tavallisin sanoin. Näiden paranormaalien ilmiöiden tutkimiseksi on kehittynyt erillinen tutkimussuunta nimeltänsä parapsykologia. Kummittelu on yksi sellainen paranormaali toiminta, joka lähinnä liittyy menneisyyden henkiä. Parapsykologit ovat edelleen jakaneet kummittelun neljään eri osaan.
Näihin kuuluvat: –

  1. Demoninen kummittelu
  2. Älyllinen kummittelu
  3. Poltergeist eli räyhähenkien kummittelu
  4. Jälkikummittelu

Demoninen kummittelu
Demoninen kummittelu on kaikkein vaarallisinta. Tässä kummittelussa paholaisen henki yrittää yhtyä ihmisen sieluun. Aluksi tämä ei näytä uhkaavalta, mutta ajan kuluessa, demoninen henki luo vahvan ja petollisen pahan hengen.
Kaikki huono tapahtuu aluksi yksilölle, jopa fyysinen hyökkäys voi tapahtua Paha henki tuhoaa kaiken hyvän ja hallitsee vallanneensa yksilön tahtoa. Demonin kummittelun ratkaisemiseksi tarvitaan asiantuntija, jolla on kokemusta tällaisten negatiivisten energioiden käsittelystä. Ajoittain paholaiset esittävät, että eivät ole läsnä, vaikka he jatkossakin vahingoittavat vallanneensa yksilön lähipiiriä.

Älykäs kummittelu
Kuten nimi kertoo, älykäs henki voi kommunikoida fyysisessä maailmassa. Tämä on perinteistä kummittelua. Vaikka tämäntyyppinen kummittelu ei ole haitallista, mutta esineitä voi liikkua paikasta toiseen, se voi piilottaa ja heittää esineitä ja he voivat jopa puhua henkilöiden kanssa. Tässä kummittelussa keskeinen henkien motiivi on saada huomiota ja saada perille heidän viestinsä. Älykäs kummittelu johtuu pääasiassa keskeneräisistä asioista tai liiallisesta rakkaudesta jälkeenjääneitä kohtaan.

Poltergeist eli räyhähenki kummittelu
Polter on saksalainen sana, joka tarkoittaa “meteliä”. Poltergeist-kummitteluyritykset, jotka aiheuttavat häiritseviä ääniä, liikkuvia esineitä, esineitä voidaan heittää tai piilottaa, joskus esiintyy myös fyysisiä hyökkäyksiä ja elektronisten laitteiden häirintää. Tämäntyyppinen kummittelu alkaa kuin leikki, mutta hitaasti poltergeistin voimakkuus kasvaa niin kovaksi, että räyhähenkien esiintyminen tulee vaarallisemmaksi.

Jälkikummittelu
Tämä on yleisin kummittelunmuoto. Se ei yleensä sisällä mitään henkeä, vaan on todennäköisempää, että se aiheutuu menneistä muistoista. Kuten kaikki traagiset tapahtumat, jotka voivat liittyä johonkin tiettyyn henkilöön tai paikkaan. Näky tai henkilönhahmo ilmestyvät ajoittain tietyssä paikassa. Nämä havainnot voivat olla tietyllä aikavälillä. Nämä ovat kuin epäsuoraa viestintää ja suurimman osan ajasta harmittomia.