Musiikin ja henkimaailman yhteys

Olen musiikin suurkuluttaja, ainakin omassa ikäluokassani. Sävelet, rytmi ja tunne on sisintäni yhdistettynä korkeisiin sfääreihin. Joskus liike yhdistettynä musiikkiin saa sellaisen ekstaasin aikaiseksi, että se tuntuu tulevan ulkomaailmasta. Universumi ikään kuin avautuu sisälläni. Olet varmasti itsekin huomannut musiikin universaalin vaikutuksen. Sävelet lohduttavat, antavat voimaa ja toivoa tulevasta. Kun maailma on musta ainakin hetkellisesti, musiikki tuo valtavasti lohtua. Siksi laulutkin usein vaihtuvat sen tunnetilan mukaan, missä sillä hetkellä olemme.

Kautta aikojen taiteilijat ovat heijastaneet paitsi omia tuntojaan, myös maailman tilaa ja sen tuskaa. Miten he saavat kosketuksensa siihen herkkään maailmaan, johon tavallisen kulkijan ymmärrys tulee vain musiikin kautta? Tätä pitää kysyä taiteilijoilta, jotka luovat meille sitä mystiikan maailmaa, joka koskettaa sydäntämme.

Taiteilijat ovat herkkiä ihmisiä, joilla sydän on avoin sisäiseen maailmaansa sekä sen viitoittamalle tielle. Intuitio ja herkkävaistoisuus liitetään useimmiten taiteilijoihin ja heidän tapaansa tarkastella maailmaa. Joskus tuntuu siltä, että heidän musiikkinsa tai taideteoksensa tulevat jostakin muualta kuin tästä maailmasta. He ovat ikään kuin korkeampien voimien ansiosta saaneet lahjan, jonka avulla pystyvät koskettamaan ihmisiä. Muusikon elämä on usein hyvin yksinäistä, joten heidänkin pitää tukeutua välillä henkimaailmaan ja sen auttajiin. Ehkä he ovat soittaneet jollekin selvännäkijälle tai valaistuneelle gurulle, varmistuakseen, että se tie, jota he nyt kulkevat, on juuri nyt se paras mahdollinen heille. Nykypolven muusikot ovat monet valinneet valaistumisen tien ja monet harjoittavat meditaatiota. On varmasti lukemattomia tarinoita taiteilijoiden kokemuksista tuonpuoleisen ja henkimaailman kanssa.